Coen bakker van General Cars & Parts en Jesper Hofland van Outback schudden elkaar de hand

11 mei 2023

Leuk nieuws! General Cars & Parts start dealerschap Outback. Afgelopen maanden zijn wij op zoek geweest naar geschikte partners om onze afzetuntits onder te brengen. En ook zo kwamen we in contact met Coen Bakker van General Cars & Parts. Na een aantal goede gesprekken zijn we een officieel dealerschap aangegaan en kun je voortaan onze Outback Camper units in de General Cars & Parts showroom in Ursem vinden. In een kort interview met Coen Bakker leren we Coen en zijn bedrijf wat beter kennen.

Alles over General Cars & Parts

Wie is Coen Bakker?

Ik ben de eigenaar van General Cars & Parts b.v., getrouwd en vader van twee kinderen. Ik ben reeds 22 jaar ondernemer en een echte Petrolhead.

Hoe is General Cars & Parts ontstaan?

General cars&parts is 22 jaar geleden ontstaan uit een jongensdroom. Na een opleiding als automonteur ben ik eerst aan de slag gegaan als vrachtwagenchauffeur op het buitenland. In mijn vrije tijd sleutelde ik aan Amerikaanse auto’s. In 2001 ben ik mijn bedrijf gestart en ben ik parttime gaan werken naast mijn eigen garage. Al snel ging ik Fulltime in mijn eigen bedrijf aan de slag en de zaken begonnen uit te breiden. Ik ging al snel Pickups importeren vanuit Amerika en na ongeveer acht jaar begonnen we met het importeren van de onderdelen en accessoires die we ook aan andere bedrijven en garages gingen verkopen. De rest is geschiedenis en heeft General Cars&Parts een internationale footprint achter gelaten in de wereld van de Amerikaanse Pickup markt.

Welke assortiment bieden jullie aan?

Wij zijn echt allround. We hebben een garage waar we onderhoud en reparaties uitvoeren en verkopen we vooral nieuwe Pickup trucks. Maar onze echte core business is het importeren en verkopen van accessoires zoals Tonneau covers, hardtops, Sidebars, uitlaatsystemen en nog veel en veel meer. We hebben een uitgebreide webshop voor de Pickup liefhebber waar ook Garagebedrijven en handelaren kunnen kopen. Met meer dan 10.000 artikelen zijn we een van de marktleiders in Europa.

Wie zijn jullie klanten?

De meeste klanten die regelmatig bij ons komen zijn ondernemers en zzp’ers. Een enkele particulier die echt liefhebber is maar ons klantenbestand is voornamelijk de zakelijke markt.

Welke marktontwikkelingen zie je op dit moment?

Op dit moment merken we dat de klanten voor het duurdere segment kiezen qua Pickups maar ook al meer los gaan op het gebied van accessoires. Er wordt meer uitgegeven aan het pimpen van de auto.

General cars & parts blijft actueel door elk jaar de trends in Amerika te volgen door ook jaarlijks naar grote beurzen te gaan. Daar vinden we heel veel nieuwe trends en producten die we dan ook weer op de Europese markt aan kunnen bieden.

Hoe ken je Outback?

We hebben Outback gezien op het 4wd festival vorig jaar en naar aanleiding van dat evenement heb ik contact gezocht met Outback. De organisatie maakte een professionele indruk op mij. Outback biedt hoogwaardige producten aan en dat viel meteen op. Dat straalt Outback ook uit.

Waarom wil je Dealer van Outback worden?

Omdat Outback een professionele uitstraling heeft en Camper units van hoogwaardige kwaliteit levert. Wat mij aanspreekt aan de camper units is het simpele design, maar de camper units zijn wel van alle gemakken voorzien. Simpel maar doeltreffend. Ook de grote alkoof waardoor er veel ruimte in de slaapruimte is spreekt me erg aan.

Naast de professionele uitstraling van het bedrijf vind ik ook de juiste ondersteuning belangrijk als we in zee gaan met leveranciers en fabrikanten. Daarnaast verwacht ik samen een goede marketing neer kunnen zetten waardoor we in binnen- en buitenland Camper units kunnen verkopen.

Waar kunnen we de Pick-up afzetunits vinden bij General Cars & Parts?

Bij ons kun je de Camper units vinden op ons terrein in Ursem bij de verkoop auto’s. ook wordt er gewerkt aan een landingspagina op onze website, geheel gewijd aan de Outback Camper units alsook aan het gehele Overlanding concept.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je eens een unit testen? De Camper units kunnen getest worden op een auto van General Cars & parts of op de auto van de klant. Daarnaast kun je Camper units zes dagen per week in de showroom in Ursem bezichtigen, van binnen en van buiten.

Wil je ook een dealerschap met Outback aangaan? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!