13 juli 2023

Met de pickup camper door Europa trekken, het gevoel van ultieme vrijheid. Ga je naar de bergen of liever naar de zee? Het gevoel van een ultieme vakantie is voor iedereen anders, iedereen ervaart de bestemming op zijn eigen manier. Maar vergeet niet; wanneer je in die camper op de weg rijdt, heb je de wereld aan je voeten. Dat gevoel neemt niemand je meer af. In dit blog geven we je de 7 ultieme reistips in Europa.

1. Noorwegen

Het fjordenlandschap van Noorwegen is adembenemend en perfect voor avontuurlijke roadtrips met een pick-up camper. Hier kan je langs de beroemde Trollstigen rijden, de prachtige Lofoten-eilanden ontdekken of de uitgestrekte nationale parken zoals Jotunheimen en Hardangervidda bezoeken. 

2. Schotland 

Met zijn ruige hooglanden, dramatische kustlijnen en historische kastelen is Schotland een prachtige bestemming voor jouw pick-up camper avonturen. Rijd via de North Coast 500, in de Schotse Hooglanden en bezoek de fantastische eilanden zoals Skye en Mull.

3. IJsland 

IJsland staat zeer bekend om zijn schitterende landschappen met watervallen, geothermische bronnen, gletsjers en zwarte zandstranden. Met de pick-up camper rijd je over de Ringweg en zo ontdek je de Golden Circle, de Diamond Beach en de vele andere natuurlijke wonderen van dit unieke en mooie eiland.

4. Portugal

Portugal staat bekend om zijn prachtige kustlijn van de Algarve en de ruige landschappen van de Azoren. Hiermee biedt Portugal een diverse en schilderachtige omgeving om met je pick-up camper te verkennen. Bezoek de charmante stadjes, bezoek de locals, proef heerlijke Portugese gerechten en geniet van de zonsondergang aan de kust.

5. Zweden

Zweden heeft veel natuur;  uitgestrekte bossen, kristalheldere meren en afgelegen gebieden. Wanneer je met de pick up camper de Zweedse wildernis gaat verkennen, breng dan zeker een bezoek aan de sprookjesachtige regio Lapland. Hier geniet je van de prachtige rust en stilte van de Zweedse natuur.

6. Griekenland

Griekenland biedt naast een rijke geschiedenis en cultuur, ook een prachtige kustlijn en meerdere mooie eilanden. Reis met je camper naar Peloponnesos, of de eilanden van Kreta, Santorini en Mykonos. Geniet in Griekenland van de turquoise wateren van de Egeïsche Zee, de prachtige architectuur en het heerlijke eten..

7. Slovenië

Dit land in Centraal-Europa wordt vaak over het hoofd gezien en is een verborgen juweeltje met zijn adembenemende landschappen. Bezoek het prachtige meer van Bled, of ga naar de grotten van Postojna en geniet van wandel- en fietsroutes door de Sloveense Alpen. Zeker een aanrader voor de actieve vakantiegangers onder ons.

Je leest het, in onze ultieme reistips door Europa hebben we verschillende bestemmingen waar je naar toe kan gaan op vakantie met de pickup camper. Voor je op vakantie gaat is het altijd verstandig zelf je route te plannen en de regels van het land van bestemming door te nemen. Bereid je vooraf goed voor en weet waar je mag kamperen met de pickup camper. Zo weet je zeker dat je vakantie relaxt van start gaat. Heb jij een leuke route gereden en wil je die met ons delen? Laat het ons weten en we plaatsen het in ons blog!