15 september 2021

Daktent voor de auto

Een daktent op een auto, je ziet het steeds vaker, maar hoe werkt het? En hoe waar moet je rekening mee houden? Wij behandelen een aantal belangrijke punten en vragen over het kamperen met een daktent op een auto. In dit artikel geven geeft Outback meer informatie over de top 5 vragen die gesteld worden over daktenten voor op de auto.

Top 5 vragen:

  • Welke daktent is geschikt voor op mijn auto?
  • Hoe zwaar mag de daktent zijn?
  • Wat heb ik nodig om een daktent te plaatsen?
  • Hoelang duurt het uitklappen van de daktent?
  • Wat kost een daktent voor op mijn auto?

Welke daktent is geschikt voor op mijn auto?

Een daktent op een auto valt op, maar ben je nu zelf opzoek naar een geschikte daktent voor op jouw auto, begint dit met het beantwoorden van een aantal vragen. Wat een belangrijke vraag is: Met hoeveel personen wil jij kamperen in de daktent op jouw auto? Daktenten zijn er in allerlei soorten en maten, dus is het belangrijk om te bepalen of je bijvoorbeeld met z’n tweeën wilt slapen of dat je ook met de kinderen gaat kamperen. Bovendien is het goed om rekening te houden met een ruimere daktent als je van goede slaapcomfort houdt.  Kijk daarom goed naar de afmetingen van de verschillende daktenten.

Hoe zwaar mag de daktent op mijn auto zijn?

Hoe groot is mijn auto? Coupé, Station Wagen, SUV of hatchback? Grote kans dat als je een kleine hatchback rijdt het draaggewicht van je dak lager is dan als je bijvoorbeeld een grote auto rijdt. Dit is belangrijk om uit te zoeken voor dat je jouw daktent op de auto plaatst, dit is belangrijk om onnodige schades te voorkomen.

Wat heb ik nodig op een daktent op mijn auto te plaatsen?

 Er is een aantal verschillende mogelijkheden om een daktent op een auto te plaatsen.

Allereerst heb je altijd een dakdrager of imperiaal nodig op de auto om de daktent op de auto te bevestigen. Dakdragers zijn er in allerlei soorten en maten, zo heb je dak dragers die op de dakrails worden bevestigd, maar heb je ook dakdragers die in de regengoot bevestigd worden. Kortom, voldoende mogelijkheid van dakdragers om een daktent op de auto te plaatsen. Niet alle dakdragersystemen zijn geschikt voor het plaatsen van een daktent, houdt er rekening mee dat er per autotype specifieke bevestigings-kits nodig zijn.

Hoelang duurt het uitklappen van een daktent op mijn auto?

Het uitklappen van een daktent op de auto varieert van merk tot merk en van model tot model. Echter is elke daktent binnen anderhalve minuut uitgeklapt, en heb je bij de meeste daktenten ruimte om je slaapzak en kussen te laten liggen. Wat je wel vaak ziet is bij de pop-up daktenten met gasveer het gemak nog hoger is omdat er geen hoes losgehaald hoeft te worden. Let hier goed op bij aanschaf of huur eerste een daktent om ervaring op te doen.

Wat kost een daktent voor op mijn auto?

Een daktent voor op de auto voor 2 personen kan al aangeschaft worden vanaf € 1.299,- en een 4 persoons daktent voor op de auto kan al vanaf € 2.495,- aangeschaft worden. Bij de meeste daktenten kan je kiezen uit vele opties zoals een anti-condensmat, luifel of zelfs volledige voortent.

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit artikel? Doe dan de daktent-test bij Outback Daktenten en ontvang binnen 24 uur deskundig advies in daktenten, dakdragers en verschillende accessoires.